Escola Laietània

A la Família Laietània fem escola

La salud i l’esport

Leave a comment

Jornada de bici a l'escola Laietània

Jornada de bicicleta a l’escola Laietània

 

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), parlem de salut quan ens referim  l’estat complet de benestar físic, mental o social, i no merament a l’absència de  malalties. Així, trobar-se bé amb un mateix o amb una mateixa, sentir-se a gust amb  el propi cos, tenir les habilitats motrius bàsiques per afrontar les tasques del dia a dia,  i en definitiva, gaudir d’una bona salut, s’ha convertit en una de les preocupacions actuals més esteses.
La modernitat, amb el consegüent avenç de les noves tecnologies, ha comportat que es tinguin comoditats i unes facilitats que han permès suprimir activitats que abans tenien un component físic important. A la vegada, també ha provocat que els nens i nenes es diverteixin cada vegada més de forma sedentària: la televisió, l’ordinador, els videojocs… han substituït molt sovint les activitats físiques. Aquest fet, juntament amb els mals hàbits alimentaris, han desembocat en un índex molt elevat d’obesitat infantil.  De fet, Espanya és el país europeu amb la taxe més elevada d’obesitat infantil.

La societat va prenent consciència de la importància que tenen la pràctica d’activitats esportives, els bons hàbits posturals i una bona alimentació en detriment del sedentarisme, el menjar “ràpid”, el tabaquisme, etc.  Però tot i això, els problemes de salut relacionats amb l’obesitat i les malaties cardiorespiratòries continuen estant a l’ordre del dia.; i la incorrecta alimentació i l’escassa activitat física en són alguns dels principals causants. Per això, l’activitat física i l’esport es converteixen en una de les principals eines per combatre l’ansietat provocada per la nostra vida quotidiana. L’esport ajuda a restaurar el nostre equilibri i benestar mental i físic.
Héctor Sánchez González
Mestre especialista en Educació Física
Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de L’Esport

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s