Escola Laietània

A la Família Laietània fem escola

Com construir un cor

Leave a comment

El trasplantament d’òrgans i teixits ha viscut una evolució espectacular gràcies a les aportacions tecnològiques i a l’aprofundiment en el coneixement del funcionament i la reproducció cel•lular. En aquest àmbit, un dels principals inconvenients amb què ha topat la medicina ha sigut la incompatibilitat d’òrgans i teixits donats amb el sistema circulatori sanguini i limfàtic del receptor. És per això que sempre que es realitza un trasplantament, aquest ha d’anar acompanyat d’un tractament amb immunodepressors, que en la majoria de casos acompanya al pacient durant la resta de la seva vida. És a dir, per evitar que les pròpies defenses ataquin l’òrgan o el teixit trasplantat, als pacients se’ls inactiva, parcialment, el sistema immunitari per mitjà d’aquests fàrmacs que, si bé eviten el problema del rebuig, deixen al cos desprevingut davant de determinats agents externs que puguin atacar l’organisme.
És per això que, per intentar combatre aquest problema, experts en biologia cel•lular, històlegs, fa temps que investiguen amb cèl•lules mares, la principal propietat de les quals és la capacitat que tenen de diferenciar-se i convertir-se en qualsevol cèl•lula de l’organisme. Les cèl•lules mare, per tant, podrien emprar-se en la regeneració de teixits, o òrgans, convertint-se en les cèl•lules necessàries en cada cas, i sent totalment compatibles amb cada individu.
Aquest documental ens aproxima a les investigacions científiques més actuals en aquest camp i ens obre les portes a un futur que, fins fa ben poc, semblava de ciència ficció.

http://www.dailymotion.com/video/xoaoxo_natgeo-como-construir-un-corazon_tech)

Elisabet Contra

Enginyeria química

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s